Zvolte si svou zemi
Ground Game Česko
Ground Game Deutschland
Ground Game Worldwide
Ground Game Ireland
Ground Game Polska
Ground Game România
Ground Game Slovenija
Poštovné zdarma od 3 000,00 Kč
Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový seznam oblíbených

MMA rukavice

( množství produktů: 8 )
Cena
-
Velikost
Zobrazit pouze
Odstranit všechny filtry

MMA rukavice

( množství produktů: 8 )

MMA rukavice Ground Game jsou vyrobeny z nejkvalitnějších materiálů, které zajišťují pohodlí během tréninku nebo zápasu a minimalizují riziko zranění. Rukavice se zapínají pomocí dlouhého nastavitelného pásku na suchý zip, díky kterému si navíc zpevníte zápěstí a ochráníte ruce i při velmi silných úderech.

 

MMA je kontaktní sport, ve kterém mohou bojovníci nejen mlátit, ale také chytat soupeře. Proto byly rukavice, ve kterých trénují navrženy ideálně pro tento typ bojového sportu.

 

Čím se liší MMA rukavice od boxerských rukavic?

Rukavice pro MMA se od boxerských liší především svou konstrukcí. Při tréninku smíšených bojových umění máte mnohem větší volnost v používaných technikách. Zatímco v boxu můžete pouze boxovat, v MMA můžete soupeře kromě úderů také chytit. Proto mají MMA rukavice odhalené prsty.

 

Čím se liší sparingové MMA rukavice od rukavic pro zápasení?

V nabídce Ground Game najdete sparingové MMA rukavice (určené pro sparing), a obvyklé rukavice pro zápasy. Sparingové rukavice, běžně známé jako "buchty", jsou větší a vícevrstvá pěnová výplň zaručuje maximální ochranu a tlumení nárazů.

MMA rukavice (tzv. grapplingové rukavice) jsou menší, aby nepřekážely například při pákách nebo škrcení. Jsou lehčí a menší než sparingové rukavice. Vzhledem k menšímu pěnovému polstrování nejsou údery v těchto rukavicích tak tlumené jako v rukavicích na sparing, takže jejich síla je mnohem větší.

 

Které rukavice MMA si vybrat pro začátek?

MMA rukavice jsou jednou z nejdůležitějších součástí vybavení každého bojovníka. Používají se k ochraně rukou a také jako ochrana před zraněním. Především je třeba věnovat pozornost velikosti a materiálu rukavic. Nejlepší rukavice se přizpůsobí velikosti ruky a jsou velmi pružné a lehké. Kromě toho by měl být materiál prodyšný, aby se zabránilo pocení rukou při boji.

Použití. Nejprve si položte otázku, zda potřebujete rukavice pro zápas nebo pro sparing? Pokud s MMA teprve začínáte, investujte do sparingových rukavic, které vám umožní zdokonalovat dovednosti s maximální bezpečností. Pokročilejším bojovníkům doporučujeme oba modely. Pokud si stále nejste jisti, jaké rukavice MMA zvolit, poraďte se se svým trenérem, který vám nejlépe poradí.

 

Velikost. V naši nabídce najdete MMA rukavice ve dvou velikostech: S/M nebo L/XL. Velikost rukavic si vyberete podle velikosti ruky. Pokud máte problém s výběrem správné velikosti. Kontaktujte nás, pomůžeme vám :)

 

Materiál. Kromě konstrukce a velikosti se MMA rukavice liší i materiálem, ze kterého jsou vyrobeny. Můžete si vybrat rukavice z přírodní nebo syntetické kůže. První z nich, šité výhradně z hovězí kůže, jsou odolnější. Můžete trénovat podle svých představ, aniž byste se museli obávat, že se kůže odře nebo popraská. Rukavice z ekologické kůže jsou dobrou volbou pro lidi, kteří s MMA teprve začínají a ještě si nejsou zcela jisti, zda je to jejich sport. Dobře poslouží i lidem, kteří netrénují příliš často.

 

Nezapomeňte, že pokud chcete maximalizovat ochranu rukou a zápěstí, noste pod MMA rukavicemi boxerské bandáže. Při správném vázání snižují riziko zlomenin, vykloubení a dalších poranění ruky.

pixel