Zvolte si svou zemi
Ground Game Česko
Ground Game Deutschland
Ground Game Worldwide
Ground Game Ireland
Ground Game Polska
Ground Game România
Ground Game Slovenija
Poštovné zdarma od 3 000,00 Kč
Uložit do nákupního seznamu
Vytvořit nový seznam oblíbených

Boxerské bandáže

( množství produktů: 17 )
Cena
-
Velikost

Boxerské bandáže

( množství produktů: 17 )

Boxerské bandáže, je nezbytnou součástí výbavy každého postojáře. Bandáže Ground Game účinně minimalizují riziko poranění prstů i zápěstí a zajišťují správné zpevnění ruky. V naší nabídce najdete klasické jednobarevné a barevné boxerské bandáže.

 

K čemu slouží boxerské bandáže?

Bandáže jsou první ochranou vašich rukou. Jejich zpevněním minimalizuje riziko zranění způsobených při úderu, např. zlomeniny kostí, vyražené palce. Bandáže mají ještě jeden úkol: chrání vnitřní stranu rukavic před pocením. Boxerské bandáže se snadno udržují v čistotě, stačí je po každém tréninku vyprat. 

 

Jsou boxerské bandáže nezbytné?

Rozhodně ano! Správně vybrané boxerské rukavice jsou první vrstvou ochrany rukou a další jsou boxerské bandáže. Nosí se pod rukavicemi, pro další ochranu prstů a zápěstí před zraněním, takže boxerské bandáže by neměly být považovány za doplněk, ale za základní vybavení každého, kdo trénuje box, kickbox, MMA nebo Muay Thai.

 

Každý bojovník ví, jak snadné je zranit se při zápase v ringu nebo oktagonu. I na tréninku na bloku nebo na boxovacím pytli se můžete zranit, a komplikace jsou cítit opravdu dlouho a často omezují nebo vylučují trénink.

 

Jaké bandáže vybrat?

Pokud si prohlédnete nabídku boxerských bandáží, zjistíte, že se jednotlivé modely liší materiálem, ze kterého jsou vyrobeny, a délkou. Které si vybrat a na co si dát pozor? Začněme materiálem.

Boxerské bandáže se vyrábí z bavlny, polyesteru nebo jejich směsi. Bavlněné bandáže jsou skvělé pro zpevnění ruky a jsou odolné, ale vyžadují také zručnost při jejich vázání - při nesprávném nasazení se mohou snadno uvolnit. Polyesterové elastické bandáže se snadno nasazují a přizpůsobují ruce, ale pokud to přeženete, ztížíte průtok krve. Bandáže ze směsi bavlny a polyesteru kombinují výhody obou materiálů: jsou odolné a optimálně pružné a dokonale se přizpůsobí ruce.

Záleží také na délce bandáží. Pokud jsou příliš krátké, nepodaří se vám je správně uvázat. Pokud jsou příliš dlouhé, budete mít také problémy s jejich uložením. Nejlepší délka je 4 m, která je univerzální. 

 

Elastické bandáže se na ruku lépe nasazují. Bavlněné bandáže vyžadují větší přesnost při vázání. Nejlepší volbou jsou proto boxerské bandáže, které mají ve svém složení bavlnu i polyester. Snadno se přizpůsobí ruce a jsou také odolné a nedeformují se. Pevně zajišťují zápěstí a ruce. Bandáže ze směsi bavlny a polyesteru, najdete v nabídce Ground Game. Ideální je délka 4 m, která umožňuje pohodlné vázání a správnou ochranu rukou.

 

Design je otázkou vkusu a individuálních preferencí. Dáváte přednost klasickým jednobarevným nebo barevným se vzorem bandážím? Na Ground Game najdete boxerské bandáže v různých barvách vzorech, takže snadno najdete svůj oblíbený model.

 

Jak vázat boxerské bandáže?

Rychlé a správné vázání boxerských bandáží vyžaduje správnou techniku a určitý cvik. Podívejte se na naše instruktážní video, jak vázat tradiční boxerské bandáže Jak vázat boxerské bandáže thajským způsobem

Nezapomeňte před každým tréninkem nebo zápasem na boxerské bandáže. Vaše ruce a zápěstí vám za to poděkují :)

 

Lze boxerské bandáže prát?

Špinavé a propocené boxerské bandáže jsou ideálním prostředím pro plísní a bakterie, takže pokud chcete, aby vám bandáže vydržely déle než pár tréninků, pravidelně je perte podle následujících pokynů na štítku a sušte je na plochém povrchu. Nepoužívejte sušičku, která by je mohla srazit a zdeformovat. Z vlastní zkušenosti doporučujeme prát bandáže v pytlíku, např. na spodní prádlo, aby se suché zipy nezachytávaly o jiné předměty a pračka je "nepohltila" jako bájné ponožky.

 

Tradiční boxerské bandáže nebo gelové rukavice?

Gelové rukavice, jsou také známé jako vnitřní rukavice nebo gelové bandáže a plní stejnou funkci jako tradiční boxerské bandáže, ale jsou navrženy tak, aby ještě více chránily ruce a zápěstí před zraněním. Jejich nasazení je mnohem snazší a rychlejší než u tradičních boxerských bandáží.

 

Kromě toho mají gelovou stélku, která poskytuje maximální ochranu kosti a tlumí nárazy. Je však důležité si uvědomit, že je nelze používat jako samostatné vybavení během zápasů nebo tréninku. Bez boxerských rukavic poskytují příliš malou ochranu.

 

Jste začínající boxer? Určitě si přečtěte tento článek na Ground Game Academy: 5 zásad pro začínající boxery

 

pixel